چند راه برای تشخیص مواد غذایی سالم

به گزارش اکسپرس بلاگ، غذای خوب، غذایی است که ترکیب آن مطابق با نیاز های تغذیه ای بدن بوده و در عین حال سالم و بدون آلودگی به مصرف انسان رسیده باشد.

چند راه برای تشخیص مواد غذایی سالم

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه گفت: شیر سالم طعم مطبوعی دارد، کمی شیرین بوده و رنگ سفید مایل به زرد دارد و یکی از غذا های بسیار مفید بوده و زود آلوده می شود و محل مناسبی برای رشد میکروب ها است، اگر از شیر خام استفاده می کنید، حتما آن را به مدت یک دقیقه بجوشانید و سپس مصرف کنید، اگر امکان دارد، از شیر پاستوریزه استفاده شود.

سپیده دولتی گفت: شیر پاستوریزه را می توان تا دو تا سه روز در یخچال نگهداری کرد و بیرون از یخچال زود فاسد می شود، اما شیر استرلیزه تا زمانی که در آن باز نشده برای مدتی خارج از یخچال قابل نگهداری است، پس از باز کردن در قوطی شیر استرلیزه باید در یخچال نگهداری و در زمان خرید شیر پاکتی یا شیر شیشه ای باید به تاریخ مصرف آن توجه کرد.

دولتی با بیان اینکه از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر این که با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، افزود: هنگام خرید کشک مایع دقت کنید کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد. کشک مایع را قبل از مصرف به مدت 15 دقیقه بجوشانید و از مصرف خامه و کره پاستوریزه نشده و فله خودداری و به تاریخ مصرف نمونه های پاستوریزه شده آن دقت کنید.

این کارشناس ادامه داد: از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند، مصرف و به منظور پیشگیری از بیماری های مزمن مانند قلب و عروق و ... برای افراد بزرگسال، توصیه می شود از شیر و فراورده های لبنی کم چرب استفاده شود.

به گفته دولتی، گوشت سالم باید رنگ طبیعی داشته باشد، بوی بد ندهد، سطح آن لیز و مرطوب نباشد و مهر کشتارگاه داشته باشد و گوشت یخ زده را به همان صورت در فریزر نگهداری شود و رای خارج کردن گوشت از حالت یخ زده آن را شب قبل در داخل یخچال بگذارید.

وی افزود: در موقع خرید گوشت به صورت چرخ کرده بهتر است از فروشنده بخواهید که عمل چرخ کردن در حضور شما انجام شود و مرغ سالم دارای پوست شفاف و مرطوب بوده و بوی بد نمی دهد، مرغ نگهداری شده، در شرایط نامناسب خاکستری و گاهی سبز رنگ است و مصرف کردنی نیست.

دولتی شرح داد: از مصرف مرغ هایی که دچار لاغری شدید هستند، خودداری شود، قبل از پختن و مصرف گوشت های قرمز تمام چربی قابل دید آن را جدا کنید پس از پختن نیز می توانید آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود و آن گاه چربی های اضافی را جدا کنید.

وی افزود: هنگام خرید تخم مرغ به تازه بودن آن توجه کنید، مصرف زرده تخم مرغ برای افراد بزرگسال نباید بیش از سه عدد در هفته باشد.

دولتی گفت: مواد غذایی خشک مانند گندم، برنج، حبوبات و ... را می توان در هوای معمولی نگهداری کرد، اما قبل از انبار کردن باید دقت کرد حشره یا کپک نداشته باشد، مواد غذایی که در منزل انبار می شوند باید هر چند وقت یکبار جابجا و از نظر آلودگی و فساد بررسی شوند.

وی تاکید کرد: محل نگهداری نان باید خشک و بدون رطوبت باشد، چون ممکن است روی آن ها کپک رشد کند، در صورت امکان برنج را به صورت کته مصرف کنید تا مواد غذایی آن در اثر آب کش کردن از بین نرود و از نان های سبوس دار به ویژه آن هایی که از خمیرمایه برای تهیه خمیر آن ها استفاده شده مصرف شود.

این کارشناس ادامه داد: از حرارت دادن زیاد و طولانی روغن های مایع خودداری و از مصرف روغنی که چند بار حرارت دیده به طور جدی پرهیز کنید، روغن هایی را که بو و غلظت آن ها زیاد است و تغییر رنگ داده اند خریداری نشود.

دولتی اظهار داشت: در حرارت دادن حلب یا قوطی روغن جامد به علت ایجاد ترکیب های سمی خودداری شود.

وی با بیان اینکه از نگهداری قوطی کنسرو در یخچال و محیط های مرطوب خودداری شود، گفت: باقی مانده قوطی کنسرو بازشده را در ظرف های شیشه ای و در یخچال نگهداری و از خرید کنسرو هایی که پروانه ساخت از وزارت بهداشت و تاریخ تولید و مصرف ندارند خودداری کنید.

دولتی افزود: در نگهداری و انبار مواد غذایی دقت کنید که مواد غذایی باید از زمین فاصله کافی داشته باشد، ترشی ها را نباید در ظرف های فلزی نگهداری کرد، از قوطی خالی سموم و آفت کشی های گیاهی و یا مواد شیمیایی نباید برای نگهداری مواد غذایی استفاده کرد.

وی گفت: درست کردن شور و ترشی هم از راه های نگهداری مواد غذایی است، چون میکروب ها نمی توانند در جایی که نمک و سرکه زیاد باشد خوب رشد کنند و هنگام درست کردن مربا و رب مواد غذایی با از دست دادن آب به صورت تبخیر غلیظ تر شده و هنگام پخت میکروب های آن ها از بین می فرایند.

گروه ساختمانی آبان: مجری بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت میباشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 561

به "چند راه برای تشخیص مواد غذایی سالم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند راه برای تشخیص مواد غذایی سالم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید